Vijest o osnivanju Fondacije “Alija Izetbegović” objavljena i u američkom časopisu “Islamic Horizons”

Vijest da je Fondacija “Alija Izetbegović” osnovana i da je počela sa radom prenio je i “Islamic Horizons” (broj sept/okt 2020), najveći islamski magazin u Sjevernoj Americi koji djeluje u sklopu organizacije “Islamsko društvo Sjeverne Amerike” – Islamic Society of North America (ISNA).

Kompletan broj časopisa “Islamic Horizons” sept/okt 2020. možete pogledati ovdje.


Islamsko društvo Sjeverne Amerike (ISNA) podržava razvoj muslimanske zajednice, međureligijskih odnosa, građanskog aktivizma i bolje razumijevanje islama. Njegova vizija jeste da bude izvrsna islamska organizacija Sjeverne Amerike koja će djelovati u pravcu ujedinjavanja i koja će doprinositi unapređenju muslimanske zajednice i cijelog društva.

ISNA izdaje dvomjesečni časopis “Islamic Horizons” koji predstavlja aktivnosti ISNA-e i objavljuje dostignuća i novosti o muslimanskoj zajednici Sjeverne Amerike. Časopis također pokriva teme posvećene izvanrednim pojedincima i organizacijama, političkim i društvenim pitanjima, međunarodnim pitanjima, porodičnom životu i kulturi, kao i književnim i filmskim osvrtima. 

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share