U Zenici održana promocija knjige “Robije Alije Izetbegovića”

U ponedjeljak, 24. aprila 2023. godine, u sali BZK “Preporod” Zenica, održana je promocija knjige “Robije Alije Izetbegovića”, autora Fikreta Muslimovića i Mustafe Spahića. Promotori su bili Edhem Bičakčić i Mustafa ef. Spahić. Ovom prilikom prikazan je i snimak obraćanja pokojne dr. sci. Latinke Perović, intelektualke iz Republike Srbije, u kojem se analizira struktura i značaj ove knjige.

Ispred organizatora skup su pozdravili prof. dr. Ajdin Huseinspahić, predsjednik BZK “Preporod” Zenica i dr. sci Amir Ismić, dobitnik “Zlatnog ljiljana” i predsjednik UG “Baton”, a prisutnima se obratio i predsjednik Upravnog odbora Fondacije, gosp. Zijad Ljevaković, 

Promocija je bila veoma dobro posjećena, te je ovo bila prilika i da se predstavnici Fondacije upoznaju i porazgovaraju sa stanovnicima Zenice i značajnim ličnostima iz ovog grada o važnim aktuelnim pitanjima u našem društvu i radu Fondacije “Alija Izetbegović”.

Svi učesnici ovog događaja izrazili su nadu da je ovo tek prvi korak u saradnji i da budućnost nosi mnoge druge korisne zajedničke projekte.

“Konačno, želim da učinim i jedno izvinjenje. Moje hapšenje, pretresi stana, duga i neizvjesna istraga, ovo suđenje, klevete u štampi bez priziva i prava na odgovor, presuda i sve što slijedi za njom, nanijeli su bol i neprilike ljudima koje volim i koji mene vole. Mislim tu, prije svega, na svoju ženu i djecu. Sa ovog mjesta, ja ih molim da mi oproste.”

Iz završne riječi Alije Izetbegovića pred Sudom, 16. 08. 1983. godine

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share