U Tešnju predstavljena Fondacija i održana promocija knjige “Robije Alije Izetbegovića”

U petak, 23. decembra 2022. godine, u prelijepom ambijentu atrija Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, održano je predstavljanje Fondacije “Alija Izetbegović” i promocija knjige “Robije Alije Izetbegovića”. 

Na samom početku događaja, prisutnima su se obratili načelnik Općine Tešanj, mr. sc. Suad Huskić, i glavni imam Medžlisa, mr. Fuad ef. Omerbašić, uz čiju je podršku realizirano ovo druženje.

O misiji i radu Fondacije detaljnije su govorili Zijad Ljevaković, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, i Sabina Berberović, jedan od osnivača Fondacije i zamjenik predsjednika.

Nakon predstavljanja Fondacije uslijedila je promocija knjige “Robije Alije Izetbegovića” koju je 2021. godine izdala Fondacija, a promotori su bili prof. dr. Admir Mulaosmanović i Mustafa ef. Spahić. Ovom prilikom prikazan je i snimak obraćanja pokojne dr. sci. Latinke Perović u kojem se analizira struktura i značaj ove knjige.

Nakon predstavljanja i promocije uslijedio je razgovor sa gostima i diskusija o aktuelnim značajnim pitanjima, mogućim rješenjima i ulozi Fondacije. Predstavnicima Fondacije bilo je posebno značajno porazgovarati sa građanima na ovaj način i čuti njihova mišljenja i stavove.

Fondacija “Alija Izetbegović” izražava zahvalnost domaćinima na uspješno realiziranom događaju uz nadu da je ovo bio samo prvi susret sa građanima i privrednicima Općine Tešanj, te da će u narednom periodu uslijediti drugi zajednički projekti.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share