Održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Fondacije “Alija Izetbegović”

U organizaciji Fondacije “Alija Izetbegović” i pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, 1. marta 2021. godine, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20.00 sati održana je Svečana akademija u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

U oficijelnom dijelu programa Svečane akademije obratili su se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, potom akademik Mirko Pejanović, potpredsjednik Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine te Faris Nanić, član Upravnog odbora Fondacije “Alija Izetbegović”.

Svečana akademija održana je uz prisustvo ograničenog broja zvanica u skladu sa mjerama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine, a prisustvovali su joj visoki BH zvaničnici i članovi diplomatskog kora.

Kompletan snimak Svečane akademije možete pogledati na YouTube kanalu Fondacije.

U umjetničkom dijelu programa učestvovali su: Gudački orkestar Sarajevske filhramonije pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović, solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Adema Pljevljak-Krehić, sopran i Ivan Šarić, bas, te prvak i prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Izudin Bajrović i Mediha Musliović.

Građane Bosne i Hercegovine kroz program Svečane akademije iz Narodnog pozorišta u Sarajevu vodila je Maja Miralem, u direktnom prenosu na BHT1.

Za multimediju i promo materijale zadužen je bio Marko Jovančić sa BHT1 koji je i zvanični fotograf svečanosti.

Organizaciju programa Svečane akademije potpisuje Amel Suljović, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share