Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba dodijelilo priznanje Fondaciji “Alija Izetbegović”

Od 23. do 28. novembra 2023. godine, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organiziralo je petnaestu po redu manifestaciju „Dani bosanskohercegovačke kulture“ povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Program je svečano otvoren promocijom monografije i filma – 20 godina Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a posjetitelji su tokom trajanja manifestacije bili u prilici pogledati i ostvarenja bosanskohercegovačkih umjetnika poput filma „Balada“ redateljice Aide Begić, dokumentarnog filma “Slike iz života BH filma” redatelja Mustafe Mustafića, te uživati u zvukovima bezvremenske i vječne sevdalinke u izvođenju sastava Mostar Sevdah Reunion.

Tokom ovogodišnje manifestacije dodijeljena su i priznanja u znak zahvalnosti institucijama i pojedincima koji su kontinuirano pratili i podržavali rad Vijeća što je doprinijelo i uspješnijoj realizaciji programa, te je između ostalih, priznanje dodijeljeno i Fondaciji “Alija Izetbegović”. Priznanje u ime Fondacije preuzeo je gosp. Faris Nanić, član Upravnog odbora Fondacije “Alija Izetbegović”.

Drago nam je da je Vijeće prepoznalo naš trud i zalaganje, te se nadamo nastavku saradnje i njenom daljem unapređenju, a Vijeću želimo mnogo uspjeha u budućem radu.

Program manifestacije održan je u saradnji s udruženjem Kreativna de Kultura i uz podršku Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share