Prijavite se u Ljetnu školu za omladinu iz dijaspore 2024.

Fondacija „Alija Izetbegović“ u Sarajevu prvi put 2023. godine uspješno je realizovala Ljetnu školu za omladinu iz dijaspore.

Ove godine, Ljetnu školu organizujemo u saradnji sa Udruženjem žena Zapadnog Balkana „IN SANA“ sa sjedištem u Njemačkoj.

Želja nam je da se naša omladina upozna sa bogatom historijom, kulturom, jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i životom i radom predsjednika Alije Izetbegovića, te stvori trajne veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Prijavite se! Broj mjesta je ograničen.

🇧🇦☀️ Omladinska Ljetna škola 2024. u Bosni i Hercegovini!☀️🇧🇦
Želiš li ovog ljeta provesti nezaboravnu sedmicu punu uzbudljivih avantura, učenja i druženja? Dođi i pridruži nam se na omladinskoj Ljetnoj školi 2024. godine u predivnoj Bosni i Hercegovini!
🌍 Nemoj zemlju svog porijekla upoznavati preko knjiga i slika na socijalnim mrežama. Upoznaj Bosnu i Hercegovinu na licu mjesta, direktno istražujući historijski važne gradove i mjesta uključujući:
 • Sarajevo
 • Jajce
 • Travnik
 • Ahmići
 • Konjic
 • Mostar
 • Blagaj
 • Počitelj
 • Stolac
 • Srebrenica
Ne propusti priliku za nezaboravno iskustvo koje će te obogatiti, edukovati i inspirisati! Upoznaj Bosnu i Hercegovinu kroz ljetnu školu!  Budi dio generacije koja mijenja svijet!
‼️Broj mjesta je ograničen, a rok za prijave je 01.06.2024. godine‼️
🏛️ Posjete muzejima i historijski važnim mjestima: U sadržaj Ljetne škole su uključene posjete muzejima kao što su Vijećnica, Muzej ratnog djetinjstva,  Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, Tunel spasa, Muzej „Alija Izetbegović“, Titov bunker, nekropola stećaka Radimlja, Blagajska tekija te Memorijalni centar Potočari.
🍀Osim bogatog kulturnog i historijskog iskustva, očekuju te i edukativne radionice, avanturističke aktivnosti, izleti u netaknutu prirodu te nezaboravna druženja s drugim mladima iz dijaspore!
🏞️ Krajolici koji oduzimaju dah: Upijaj ljepotu prirode na Trebeviću, u kanjonu Neretve ili na vrhu Kušlat džamije. Ovi jedinstveni prizori će ti zauvijek ostati u sjećanju.
🚣 Adrenalinska avantura (opcionalno): Želiš li dodatno začiniti svoje ljetno iskustvo? Pridruži se i uživaj u nezaboravnom raftingu na prelijepoj rijeci Neretvi uz iskusne vodiče! Spremi se za uzbuđenje dok se probijamo kroz talase i brzake ovog predivnog kanjona.
Vidimo se na Ljetnoj školi 2024! 🔗 Prijavi se odmah putem linka: [Prijavni link]
Ako imaš dodatnih pitanja: Slobodno nas kontaktiraj putem e-maila: info@insana-ev.com ili info@alijaizetbegovic.org
———————
📅 Datum: 29.7.2024. – 4.8.2024.
‼️ Uzrast: 18. – 22. godine (učešće omladinaca od 16 i 17 godina je moguće uz posebne uslove; kontaktirajte nas za više informacija)
📍 Lokacija: Bosna i Hercegovina (početna i završna stanica su Sarajevo. Putovanje do i iz Sarajeva nije sadržaj Ljetne škole, već mora biti organizovano samostalno.)
🏷️ Kotizacija / učešće u troškovima: 150 EUR
U iznos kotizacije su uključene ulaznice u muzeje, prevoz autobusom unutar Bosne i Hercegovine u okviru izleta i posjeta, po 3 obroka dnevno tokom programa Ljetne škole, a za punoljetne učesnike je u kotizaciju uključen i besplatan studentski smještaj. Za maloljetne učesnike nije obezbijeđen smještaj. Cijenu raftinga te dodatne izdatke (npr. dodatni obroci, aktivnosti u slobodno vrijeme, neočekivani individualni izdaci) učesnici snose sami.
———————
Uslovi za učešće:
 • poznavanje bosanskog jezika
 • posjedovanje važeće putne isprave. Molimo te da provjeriš ulazne propise Bosne i Hercegovine u pogledu zemlje čiji si državljanin. Svi učesnici su sami odgovorni za punovažnost vlastitih putnih isprava za vrijeme ovog putovanja.
 • vlastito važeće putničko zdravstveno osiguranje koje uključuje Bosnu i Hercegovinu

Share