Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Refik Lendo, posjetio Fondaciju “Alija Izetbegović”

U četvrtak, 3. avgusta 2023. godine, Fondaciju „Alija Izetbegović“ posjetio je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, gosp. Refik Lendo sa saradnicima.

U prostorijama Fondacije, u kući u kojoj je Alija Izetbegović živio u posljednjim godinama svoga života, potpredsjednika Lendu dočekali su članovi Upravnog odbora, Sabina Berberović i Selmo Cikotić, generalni sekretar Esma Zlatar i pomoćnik generalnog sekretara, Dino Softić.

Ovom prilikom razgovarano je o misiji Fondacije i realizovanim i planiranim projektima, te je potpredsjednik Lendo istakao značaj čuvanja sjećanja na ličnost i djelo Alije Izetbegovića, jednog od najznačajnijih političara u modernoj historiji Bosne i Hercegovine, i naglasio poseban značaj rada sa mladim generacijama. Potpredsjednik Lendo obišao je i spomen-sobu Alije Izetbegovića u prostorijama Fondacije.

Članovi Upravnog odbora i sekretarijata Fondacije zahvalili su se potpredsjedniku Lendi na posjeti i iskazanoj želji da podrži i pomogne buduće projekte Fondacije.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share