Organizovano druženje sa studentima u Studentskom centru IZ BiH u Sarajevu

U večernjim satima 10. januara 2023. godine, u prelijepom ambijentu Studentskog centra Islamske zajednice BiH u Sarajevu, organizovan je razgovor i druženje studenata sa predstavnicima Fondacije “Alija Izetbegović”.

Druženje je otvorio direktor Centra, dr. sci. Muamer Tinjak, pozdravivši sve prisutne i ukazavši na značaj podsjećanja i diskutovanja o najvažnijim trenucima iz života i rada prvog demokratski izabranog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Detaljnije o životu i intelektualnom naslijeđu Alije Izetbegovića govorili su Sabina Berberović, jedan od osnivača Fondacije i član Upravnog odbora, Muzaffer Cilek, član Inicijativnog i Upravnog odbora Fondacije, i Esma Zlatar, generalni sekretar Fondacije. Ovo je bila i prilika da studenti čuju neke anegdote i interesantne događaje iz života Alije Izetbegovića, da iskažu svoje stavove i mišljenja, te da postave pitanja, posebno kćerki Alije Izetbegovića, Sabini Berberović. Muzaffer Cilek je govorio o percepciji Alije Izetbegovića u Republici Turskoj i činjenici da se njegova djela u toj državi intenzivno izdaju i čitaju.

Prisutni su saznali nešto više o biografiji Alije Izetbegovića, koju je pročitala studentica Merima Buljubašić, a još zanimljivih i korisnih pojedinosti moći će pronaći u biografiji Alije Izetbegovića autora Farisa Nanića, čiji su primjerci podijeljeni studentima kao poklon.

Fondacija “Alija Izetbegović” izražava posebno zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog događaja i srdačnom atmosferom tokom druženja sa studentima, te se zahvaljuje Upravi Studentskog centra i izražava nadu u nove zajedničke projekte u budućnosti.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share