U Ankari održan panel povodom 27. godišnjice Srebreničkog genocida

U organizaciji Fondacije za ekonomska istraživanja i izbjeglice sa Balkana (BISAV) i uz podršku Fondacije “Alija Izetbegović” i Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), 4. jula 2022. godine na Gazi univerzitetu u Ankari održan je panel povodom 27. godišnjice Srebreničkog genocida, pod nazivom “27. godišnjica srebreničke realnosti: Ispit civilizacije”.

Na početku skupa pročitana je poruka predsjedavajućeg Velike narodne skupštine Republike Turske, Mustafe Sentopa, a potom su se obratili Dževad Mahmutović, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, potpredsjednik TIKA-e dr. Mahmut Cevik, ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Adis Alagić, državni zastupnik iz grada Kocaelija Saffet Sancakli i zastupnica iz Ankare Zeynep Yildiz.

Na panelu su učestvovali Faris Nanić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Alija Izetbegović”, Amor Mašović, bivši direktor Instituta za nestala lica Bosne i Hercegovine, prof. dr. Admir Mulaosmanović, predavač na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu – IUS, prof. dr. Hariz Halilovich, predavač na Univerzitetu RMIT u Melbourneu i Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share