Naučni radnici iz Zenice posjetili Fondaciju “Alija Izetbegović”

Grupa akademskih i naučnih radnika iz Zenice posjetila je 22. decembra 2022. godine Fondaciju “Alija Izetbegović” i tom prilikom se upoznala sa načinom rada Fondacije i njenim realiziranim i planiranim projektima.

Delegaciju iz Zenice činili su v. prof. dr. Ajdin Huseinspahić, vanredni profesor na Pravnom fakultetu u Zenici i predsjednik BZK “Preporod” Zenica, doc. dr. Sedad Dedić, docent na Pravnom fakultetu u Zenici, i dr. sci Amir Ismić, dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan” i predsjednik kluba “Baton” Zenica, a uz goste iz Zenice Fondaciju su posjetili i Haris Šabanović, predsjednik Asocijacije mladih SDA i Ismet Bećar, novinar i PR SDA Kantona Sarajevo.

Goste su ispred Upravnog odbora Fondacije dočekali predsjednik Zijad Ljevaković i zamjenica predsjednika, Sabina Berberović. Tokom srdačnog susreta, uvaženi gosti su predstavili svoj rad i djelovanje, te je razgovarano o prioritetima u aktivnostima Fondacije, posebno kada je u pitanju uvezivanje sa dijasporom i rad sa mladima na upoznavanju života i djela Alije Izetbegovića. Prepoznata je potreba da se mladima približe knjige Alije Izetbegovića, posebno “Islam između Istoka i Zapada”, “Moj bijeg u slobodu” i “Sjećanja”.

Utvrđeno je da je neophodno intenzivno raditi na realizaciji projekata u ovim područjima djelovanja, te je dogovorena bliska saradnja u narednom periodu, sa fokusom na održavanje različitih događaja za 20. godišnjicu smrti Alije Izetbegovića koja se obilježava 2023. godine.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share