Ljetna škola u Bosni i Hercegovini 2023. – poziv za prijave

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da Fondacija “Alija Izetbegović” organizuje Ljetnu školu u Bosni i Hercegovini tokom 2023. godine.

Fondacija “Alija Izetbegović” pokriva sve troškove boravka i ostalih izdataka u Bosni i Hercegovini, dok bi učesnici pokrili troškove dolaska do Sarajeva i odlaska nazad, te zdravstvenog putnog osiguranja. Tokom ljetne škole bio bi obezbjeđen smještaj u studentskom domu u Sarajevu, obroci, prevoz unutar Bosne i Hercegovine (izleti), ulaznice za muzeje i druge sadržaje, edukativni materijal.

Opći cilj Ljetne škole je upoznavanje Bosne i Hercegovine i života i intelektualnog naslijeđa Alije Izetbegovića, dok su specifični ciljevi jačanje identiteta, umrežavanje mladih porijeklom iz BiH i njihova buduća saradnja i djelovanje sa ciljem jačanja države Bosne i Hercegovine.

Ciljna grupa: mladi od 18 do 22 godine, prvenstveno osobe porijeklom iz BiH koje žive u drugim državama, mladi koji se ističu i žele učiti o Bosni i Hercegovini

Vrijeme ljetne škole: od 17. do 24. jula 2023. (7 noćenja)

Jezik škole: bosanski

Više informacija i prijave na info@alijaizetbegovic.org

Broj mjesta je ograničen, a prijave su otvorene do 25. juna 2023.

Pozivamo vas da iskoristite ovu priliku i budete učesnik ovogodišnje Ljetne škole u Bosni i Hercegovini, upoznate kulturne i historijske spomenike Sarajeva i drugih gradova, posjetite Memorijalni centar Srebrenica, ali i saznate interesantne činjenice iz života i rada predsjednika Alije Izetbegovića, te upoznate druge vršnjake i uživate u druženju i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine!

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share