Izdavaštvo Fondacije “Alija Izetbegović”

Knjiga “Robije Alije Izetbegovića”

U okviru istraživačko-dokumentacionog rada, Fondacija je 2021. godine izdala knjigu “Robije Alije Izetbegovića” autora Fikreta Muslimovića i Mustafe Spahića.

Predgovor za knjigu napisao je akademik Ferid Muhić, a recenzije emeritus prof. dr. Enes Pelidija, van. prof. dr. Admir Mulaosmanović i Edhem Bičakčić. Urednik knjige i autor pogovora je Faris Nanić.

Knjiga obrađuje prvu (1946) i drugu (1983) robiju Alije Izetbegovića. Sastoji se iz četiri dijela: 1. “Sloboda i nesloboda u životu i mišljenju Alije Izetbegovića”, 2. “Pokušaji osnivanja organizacije ‘Mladi muslimani’ i progon Alije Izetbegovića (1946-1949), 3. “Sudbina Alije Izetbegovića i ostalih optuženih u ‘Sarajevskom procesu’ 1983. godine”, 4. “Pisma Lejle, Sabine i Bakira ocu Aliji Izetbegoviću u fočanskom zatvoru”. Knjiga je napisana na osnovu autentičnih dokumenata iz toga vremena.

Cijena knjige je 25 KM, a možete je poručiti putem e-maila Fondacije: info@alijaizetbegovic.org. Monografiju dostavljamo putem usluge BH PostExpress i cijena dostave je 7 KM. Knjiga se također može naručiti putem portala knjiga.ba, te kupiti u knjižarama u Sarajevu: Svjetlost, Sarajevo Publishing i Connectum.

Štampa: crno-bijelo
Uvez: mehki
Broj stranica: 382
Dimenzije: 24 cm
Godina izdavanja: 2021.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share