Delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” u posjeti Studentskom centru Islamske zajednice u Sarajevu

Delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” koju su činili predsjednik Upravnog odbora Zijad Ljevaković, zamjenica predsjednika Sabina Berberović, te Esma Zlatar i Dino Softić, imali su priliku u ponedjeljak, 28. novembra 2022. godine, posjetiti Studentski centar Islamske zajednice u Sarajevu.

U prelijepom ambijentu Studentskog centra, tokom ugodnog razgovora sa direktorom dr. sci. Muamerom Tinjakom i stručnim saradnikom za edukacije mr. hfz. Špendijem Fidanijem, predstavnici Fondacije upoznali su se sa historijatom Centra, načinom funkcionisanja, kapacitetima i sadržajima koje osigurava, kao i mnogobrojnim edukativnim i drugim aktivnostima koje Centar nudi studentima koji u njemu borave. Zainteresirani studenti u Centar se prijavljuju po objavljenom konkursu prije početka akademske godine, a na konkurs se mogu prijaviti studenti različitih fakulteta, s tim da studenti Fakulteta islamskih nauka UNSA imaju prednost prilikom prijema.

Delegacija Fondacije upoznala je domaćine sa projektima koje realizira i planira, te su razmotrene mogućnosti saradnje sa samim Centrom, ali i studentima koji u njemu borave.

Ovom prilikom, predstavnici Fondacije donirali su biblioteci Centra komplet Izabranih djela Alije Izetbegovića (“Problemi islamskog preporoda i Islamska deklaracija”, “Islam između Istoka i Zapada”, “Moj bijeg u slobodu”, “Sjećanja”), i izdanja Fondacije, knjigu “Robije Alije Izetbegovića” autora Fikreta Muslimovića i Mustafe Spahića, i monografiju izložbe “Nacionalno blago Bosne i Hercegovine – izložba pisanog kulturnog naslijeđa iz Specijalnih zbirki Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine”.

U periodu koji slijedi, dogovoreni su novi susreti u svrhu realizacije zajedničkih događaja.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share