Fondacija “Alija Izetbegović” posjetila Naučnoistraživački institut “Ibn Sina” u Sarajevu

4. juna 2024. godine delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” posjetila je Naučnoistraživački institut “Ibn Sina” u Sarajevu.

Tokom veoma ugodnog razgovora sa direktorom Instituta Mohammad Hossein Abbasi Valadijem i uposlenicima dr. Mubinom Moker, mr. Admirom Lisicom i Enisom Grabus, saznali smo više o brojnim projektima Instituta u polju naučnoistraživačkog rada, izdavaštva i rada sa studentima u okviru Studentskog kluba. Također smo poslušali i razmijenili ideje o mogućnostima buduće saradnje između Instituta i Fondacije.

Direktor Valadi uručio je predstavnicima Fondacije primjerke knjiga iz izdavaštva Instituta, među kojima se posebno ističe “Divan” Hafiza Širazija, koji je sa perzijskog jezika preveo Bećir Džaka. Također, direktor Valadi je Fondaciji poklonio oko 200 primjeraka slikovnice “Moj dedo Alija” koja na jednostavan i vizualno zanimljiv način govori o životu predsjednika Alije Izetbegovića i koja je namijenjena najmlađoj populaciji.

Posjeta Institutu realizovana je kao uzvratna posjeta, nakon što je direktor Valadi sa saradnicima posjetio Fondaciju 29. maja 2024. godine.

Zahvaljujemo direktoru i uposlenicima Instituta “Ibna Sina” na vrlo srdačnom dočeku i nadamo se zajedničkim projektima u budućnosti.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share