Donirane knjige za biblioteku Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

U prostorijama Fondacije, 3. februara 2022. godine, izvršena je primopredaja knjiga koje su namijenjenje kao donacija za novoosnovanu biblioteku Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a u okviru projekta Fondacije “Saradnja sa dijasporom”.

Muhamed Mulahmetović, generalni sekretar Fondacije, predao je Arminu Hodžiću, predsjedniku Vijeća, ukupno 227 knjiga koje su prikupljene u prethodnom periodu.

Knjige su donirali: Centrala SDA Sarajevo, Simurg media, Fondacija “Alija Izetbegović, Sabina i Mirsad Berberović i Fikret Muslimović.

Neke od doniranih knjiga su: nedavno izdata knjiga Fondacije, “Robije Alije Izetbegovića”, komplet “Izabrana djela Alije Izetbegovića”, kompleti iz Edicije “Bošnjaci”, najnovija knjiga autora Fikreta Muslimovića i Selme Cikotića „Zločini u oružanoj agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu 1992 – 1995. godine“, kao i antologije bošnjačke drame, usmene epike, putopisa, lirike i mnoge druge.

Predsjednik Vijeća zahvalio se na donaciji, dok je generalni sekretar Fondacije izrazio nadu da će poklonjene knjige koristiti posjetiteljima biblioteke Vijeća i da će se biblioteka nastaviti intenzivno razvijati u budućnosti.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share