Delegacija Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje posjetila Fondaciju “Alija Izetbegović”

Delegacija novoosnovanog Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje posjetila je 18. maja 2022. godine Fondaciju “Alija Izetbegović”. Ispred Udruženja Fondaciju su posjetili osnivač i član Upravnog odbora Anas F. Nairoukh i biznismen Azmi Nairoukh.

Tokom posjete bilo je riječi o planiranim aktivnostima Udruženja, kao i misiji, ciljevima i projektima Fondacije. Gosti su imali priliku i da obiđu spomen-sobu u kući u kojoj je Alija Izetbegović živio u posljednjim godinama svoga života.

Također su razmotrene mogućnosti buduće saradnje i realizacije projekata koji su od značaja za obje strane. Učesnici sastanka su se složili da je svakako potrebno učiniti više na povezivanju jordanskog i bosanskohercegovačkih naroda, u poslovnom, kulturnom i turističkom smislu, te da postoji mnoštvo prilika da se saradnja unaprijedi. Članovi delegacije Udruženja istakli su zadovoljstvo što su posjetili Fondaciju i upoznali se sa njenim radom, a informaciju o Fondaciji “Alija Izetbegović” će prenijeti svom mnogobrojnom članstvu po povratku u Jordan.


Udruženje jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje osnovano je 19.2.2022. godine, nakon što je Ambasada BiH u Jordanu prošle godine pokrenula inicijativu za osnivanjem Udruženja, a po uzoru na slična udruženja koja već postoje između Jordana i nekih drugih država. Cilj Udruženja je da se bavi poslovnim povezivanjem, kulturnom promocijom Jordana i BiH, kao i saradnjom u oblasti turizma između dvije države.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share