Delegacija iz Srebrenice posjetila Fondaciju “Alija Izetbegović”

10.08.2022.

Delegacija iz Srebrenice, koju su činile srebreničke majke, predsjednice srebreničkih udruženja, predstavnici Bošnjaka u entitetu RS i udruženja “MFS – EMMAUS”, posjetila je 10. avgusta 2022. godine Fondaciju “Alija Izetbegović”.

Tokom ugodnog druženja razgovaralo se o životima srebreničkog stanovništva, pogotovo srebreničkih žena i majki koje su izgubile svoje najmilije, kao i njihovom radu i aktivnostima udruženja koja djeluju u tom području. Posebno su razmotreni mogući budući zajednički projekti, poput organizovanja druženja sa majkama Srebrenice i realizacije edukativnih i zabavnih aktivnosti za djecu iz cijelog Podrinja.

Fondacija je ovom prilikom upoznala goste sa projektom male ljetne škole koju je u Sarajevu organizovala za djecu iz Srebrenice tokom 2021. godine, kao i planom da se takva škola ove godine organizuje za djecu iz Nove Kasabe i Bosanskog Novog, u saradnji sa udruženjem “Ruku na srce”.

Fondacija “Alija Izetbegović” je imala posebnu čast i zadovoljstvo da ugosti drage i poštovane prijatelje iz Srebrenice, te izražava nadu da će se čim prije realizirati zajednički projekti koji će učvrstiti veze sa stanovništvom Podrinja.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share