Delegacija Uprave Grada Sarajeva u posjeti Fondaciji “Alija Izetbegović”

Delegacija Uprave Grada Sarajeva, na čelu sa gradonačelnikom gosp. Abdulahom Skakom i njegovim zamjenikom gosp. Ivicom Šarićem, posjetila je Fondaciju “Alija Izetbegović” u srijedu, 15. septembra 2020. godine.

Ispred Fondacije delegaciju su dočekali gđa. Sabina Berberović, član Upravnog odbora, i Muhamed Mulahmetović, generalni sekretar Fondacije, koji su goste upoznali sa misijom i ciljevima Fondacije, te istakli da je Fondacija osnovana kako bi sa srodnim institucijama kroz naučno-istraživački rad realizirala društvene inicijative i programe u skladu sa pogledima i intelektualnom ostavštinom prvog predsjednika Predsjedništva RBiH, Alije Izetbegovića.

Gradonačelnik Skaka pozdravio je osnivanje Fondacije istaknuvši mnogobrojne projekte koje je Grad Sarajevo podržao, a koji se tiču Alije Izetbegovića. “Važno je da sačuvamo trajnu uspomenu na čovjeka koji je uz naše branioce, najzaslužniji za stvaranje nezavisne Bosne i Hercegovine. Djelo Alije Izetbegovića, principi i načela koje je tokom cijelog svog života zagovarao i za njih se borio, i danas su inspiracija”, rekao je Skaka. 

Generalni sekretar Fondacije Muhamed Mulahmetović naglasio je da je Fondaciji veoma važna podrška Grada Sarajeva i gradonačelnika Skake. “Ovaj susret za nas predstavlja najavu intenzivnije saradnje na zajedničkim projektima u budućnosti, a u cilju afirmacije rada Fondacije, jače promocije i ispravnog tumačenja lika i djela rahmetli predsjednika Izetbegovića” zaključio je Mulahmetović.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share