Delegacija Fondacije uručila zahvalnicu ministru Sifetu Podžiću

26.04.2021.

26. aprila 2021. godine, delegaciju Fondacije “Alija Izetbegović” ugostio je ministar odbrane Bosne i Hercegovine, dr. sci. Sifet Podžić. Na sastanku je razgovarano o značaju osnivanja Fondacije “Alija Izetbegović” te o aktivnostima i projektima Fondacije.

Članica Upravnog odbora Fondacije, gđa Sabina Berberović, zahvalila se ministru Podžiću na prijemu i upoznala ga sa misijom i ciljevima Fondacije, dok je generalni sekretar Fondacije Muhamed Mulahmetović predstavio organizacijsku strukturu Fondacije, kao i projekte koji su realizirani i koji se planiraju realizirati u predstojećem periodu.

Dr. sci. Sifet Podžić bio je učesnik Okruglog stola na temu „ZAVNOBiH i politika odbrane Bosne i Hercegovine u odnosu na rezultate Dejtonskog sporazuma“ koji je Fondacija organizirala 15. decembra 2020. godine, sa temom „Rezultati i problemi implementacije Dejtonskog sporazuma u oblastima sigurnosnih i vojnih pitanja“, te je delegacija Fondacije ministru Podžiću ovom prilikom uručila zahvalnicu za učešće u ovom značajnom događaju i nekoliko primjeraka Zbornika radova sa Okruglog stola.

Snimak izlaganja ministra Podžića možete pogledati na YouTube kanalu Fondacije, gdje se nalaze snimci izlaganja i drugih učesnika ovog događaja.

Dr. sci. Sifet Podžić izrazio je zadovoljstvo zbog osnivanja i rada Fondacije “Alija Izetbegović”, te dao svoju podršku aktivnostima Fondacije u cilju unapređenja pluralnosti i poštivanja različitosti u bosanskohercegovačkom društvu.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share