Delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” na sastanku kod gradonačelnice Benjamine Karić

U utorak, 16. novembra 2021. godine, delegaciju Fondacije „Alija Izetbegović“ ugostila je gradonačelnica Grada Sarajeva, doc. dr. Benjamina Karić. Delegaciju Fondacije činili su predsjednik Upravnog odbora Fondacije Faris Nanić, član Upravnog odbora Sabina Berberović, generalni sekretar Muhamed Mulahmetović i sekretar Esma Zlatar.

Gradonačelnica Karić izrazila je dobrodošlicu predstavnicima Fondacije, zanimajući se za dosadašnji rad Fondacije i buduće projekte, i istaknuvši poštovanje prema prvom predsjedniku Predsjedništva nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, Aliji Izetbegoviću.

Posjeta gradonačelnici Karić protekla je u veoma srdačnoj i konstruktivnoj atmosferi, te su odmah načinjeni planovi za zajedničke projekte u skorijoj budućnosti, a koji se tiču državnosti Bosne i Hercegovine i izgradnje društva na principima međusobnog poštovanja, mira i pravde.

Po okončanju sastanka, članovi delegacije Fondacije „Alija Izetbegović“ zahvalili su se gradonačelnici Karić na prijemu i iskazanoj podršci radu Fondacije, te su pozvali Gradonačelnicu u uzvratnu posjetu Fondaciji.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share