Posjeta delegacije Fondacije „Alija Izetbegović“ Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine

29. juna 2021. godine, delegacija Fondacije koju je predvodio g. Faris Nanić, član Upravnog odbora Fondacije, zajedno sa drugim članom Upravnog odbora g. Zijadom Ljevakovićem i generalnim sekretarom Fondacije g. Muhamedom Mulahmetovićem, posjetila je ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, g. Selmu Cikotića.

Tom prilikom, g. Nanić je upoznao ministra Cikotića o aktuelnim projektima na kojima Fodacija radi, prvenstveno u sferi uvezivanja akademske zajednice u Bosni i Hercegovini, istraživačkim projektima i projektu saradnje sa bosanskohercegovačkom dijasporom u domovinskim zemljama i zemljama Zapadne Evrope.

G. Ljevaković je istakao važnost osnivanja Fondacije, njenog djelovanja u javnosti i baštinjenju kulture sjećanja na prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, Aliju Izetbegovića, ispravnog tumačenja historije i činjenica koje su odredile današnje političko-društvene tokove u Bosni i Hercegovini, kao i učešća Fondacije u svim procesima koji doprinose razvoju Bosne i Hercegovine i boljitku svih njenih građana.

Ministar Cikotić je iskazao zadovoljstvo posjetom delegacije Fondacije i njenom doprinosu jačanju države Bosne i Hercegovine kroz projekte koje radi i naglasio svoju podršku u daljnim aktivnostima Fondacije.

Na kraju sastanka, generalni sekretar Fondacije predstavio je buduće planove i aktivnosti koje Fondacija planira da realizuje i zahvalio se ministru Cikotiću na prijemu i podršci koju pruža Fondaciji.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share