Delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” posjetila Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu

Delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” 23. novembra 2022. godine posjetila je Upravu Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu i održala konstruktivan sastanak sa dekanom Fakulteta, prof. dr. Zuhdijom Hasanovićem.

Delegaciju Fondacije činili su Zijad Ljevaković, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, Sabina Berberović, jedan od osnivača i zamjenik predsjednika, Esma Zlatar, generalni sekretar i Dino Softić, pomoćnik generalnog sekretara.

U prelijepom ambijentu zgrade Fakulteta islamskih nauka, razgovarano je o radu Fondacije i planiranim projektima, te mogućim vidovima saradnje sa Fakultetom. Posebno je istaknuta mogućnost predstavljanja Fondacije studentima Fakulteta i saradnje sa volonterima u smislu podrške realizaciji aktivnosti poput organizacije posjeta Sarajevu za djecu i mlade iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i organizacije ljetnih škola za studente iz bosanskohercegovačke dijaspore.

Predstavnici Fondacije zahvalili su se dekanu prof. dr. Hasanoviću na srdačnom prijemu i izrazili nadu da će se uskoro realizirati zajednički projekti.

Dekan prof. dr. Hasanović istakao je činjenicu, koja je objavljena i u historijatu Fakulteta na zvaničnoj veb-stranici, da je Alija Izetbegović bio predložen za nastavnički zbor prilikom osnivanja Fakulteta, ali da zbog stava tadašnjih vlasti nije bio izabran. Fakultet je svečano otvoren 29. septembra 1977. godine pod nazivom “Islamski teološki fakultet u Sarajevu”.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share