Delegacija Fondacije “Alija Izetbegović” na prijemu kod člana Predsjedništva BiH gosp. Šefika Džaferovića

26.01.2021.

26. januara 2021. godine, delegaciju Fondacije “Alija Izetbegović” ugostio je član Predsjedništva BiH, gosp. Šefik Džaferović. Na sastanku je razgovarano o značaju osnivanja Fondacije “Alija Izetbegović” te o aktivnostima i projektima Fondacije.

Član Upravnog odbora Fondacije “Alija Izetbegović” Faris Nanić upoznao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića sa temeljnim ciljevima i organizacijskom strukturom Fondacije, dok su generalni sekretar Muhamed Mulahmetović i sekretarka Fondacije Esma Zlatar prezentirali listu projekata koje Fondacija namjerava realizirati u narednom periodu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog osnivanja i započetog rada Fondacije “Alija Izetbegović”, te dodatno istakao napore Fondacije da svoje aktivnosti bazira na stavovima i bogatoj intelektualnoj zaostavštini Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, te na unapređenju pluralnosti i poštivanja različitosti u bosanskohercegovačkom društvu, u čemu će imati punu podršku.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je posebno ukazao na značaj inicijativa i programa kojima se potvrđuje historijska uloga Alije Izetbegovića u obnovi nezavisnosti države Bosne i Hercegovine i odbrani od agresije u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992 -1995., ali i sa različitih aspekata promišljaju stavovi Alije Izetbegovića, filozofa, pisca i državnika, najznačajnije ličnosti u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Delegacija Fondacije zahvalila se gosp. Džaferoviću na prijemu, kao i obećanoj podršci realizaciji projekata Fondacije.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share