Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović posjetio Fondaciju „Alija Izetbegović“

26.5.2021.

Članovi Upravnog odbora Fondacije Sabina Berberović i Faris Nanić tom prilikom informisali su člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića o dosadašnjem radu Fondacije, te o projektima koje Fondacija namjerava realizirati u narednom periodu.

Posebno su istakli značaj Svečane akademije u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koja je održana 1. marta 2021. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada Fondacije „Alija Izetbegović“ i pružio punu podršku naporima Fondacije da doprinese napretku Bosne i Hercegovine i boljitku njenih naroda i građana, te unapređenju pluralnosti i poštivanja različitosti baziranih na stavovima i intelektualnoj zaostavštini Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Posebno je ukazao na značaj dalje organizacije Svečane akademije u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u čemu će Fondacija „Alija Izetbegović“ imati njegovu punu podršku.

Sastanku su prisustvovali i član Upravnog odbora Fondacije „Alija Izetbegović“ Zijad Ljevaković, generalni sekretar Fondacije Muhamed Mulahmetović, sekretar Fondacije Esma Zlatar i Amel Suljović, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share