Ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini u posjeti Fondaciji “Alija Izetbegović”

Ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Razeq N. M. Namoura, boravio je u posjeti Fondaciji “Alija Izetbegović” u srijedu, 15. decembra 2021. godine.

U Fondaciji, Ambasadora su ugostili predsjednik Upravnog odbora Fondacije, Faris Nanić, član Upravnog odbora, Sabina Berberović, generalni sekretar Fondacije, Muhamed Mulahmetović, i sekretar, Esma Zlatar.

Ambasador Namoura naglasio je da mu je velika čast što ima priliku posjetiti Fondaciju koja njeguje sjećanje na život i djelo predsjednika Alije Izetbegovića, a koja se nalazi u kući u kojoj je tokom posljednjih godina svoga života živio Alija Izetbegović. Istakao je posebne veze naroda Bosne i Hercegovine i Palestine, kao i srdačan i prijateljski odnos koji su imali predsjednici Alija Izetbegović i Jaser Arafat, iako nisu imali priliku da se često susreću.

Predsjednik Nanić upoznao je ambasadora Namouru sa misijom i ciljevima Fondacije, a generalni sekretar Mulahmetović sa realiziranim i budućim projektima Fondacije. Nanić je naglasio važnost ličnosti i djela Alije Izetbegovića i njihove reaktualizacije u vremenu i prostoru. Zajednički su utvrđeni mogući modaliteti buduće saradnje i načini na koji Ambasada Palestine u BiH može dati doprinos radu i promociji Fondacije.

Sabina Berberović se zahvalila ambasadoru Namouri na posjeti Fondaciji, istaknuvši zadovoljstvo ponovnim susretom, te izrazila uvjerenje da država Palestina i njen narod zaslužuju pravdu koja će im omogućiti život u slobodi i prosperitetu. 

FONDACIJA “ALIJA IZETBEGOVIĆ”

Share